torsdag 5 december 2013

Stadsliv Hong Kong

Jag står just nu i en fullsmockad Apple store i en enorm galleria för att utnyttja lite wi-fi. Haft en lång dag redan. Igår natt kom vi hem 01.30 efter en drink i  hotell Marriotts sky bar med utsikt över hong kong. Idag åkte vi upp till Victoria Peak och såg hela hong kong från ett fågelperspektiv. Det var mäktigt trots trängsel med turister som alla skulle ta det perfekta kortet över stan. Vi har även hunnit med ett gratiszoo och stadsdelen Soho där de säljer alternativa kläder, ekologiska produkter och små gubbar och gummor som sitter längs trottoaren och säljer frukt. Mycket små stånd som sålde tingel-tangel och det mesta blinkade eller spelade ihåliga låtar över en sprängd högtalare. Kvinnor med Pradaväskor trippar runt med turister med kameror på gator som ena stunden är high end lyx och andra stunden har balkonger byggda av överblivna bambustänger.

Ikväll ska vi på en restaurang som har en Michelinstjärna. Gött gött! Jag vill ha en mjuk stol och en öl, sen är jag nöjd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad skönt att höra att ni kom fram och att allt är bra! Verkar vara en väldigt spännande stad! Äta på Michelinkrog-underbart! Hälsningar och kram från ett vintrigt Trondheim fullt av julstämning! KRAM FRÅN MAMMA♥